Sticka en tröja uppifrån och ner

Hej hopp alla glada stickmänniskor där ute!
Jag ska sticka en enkel sommartopp uppifrån och ner, i Ullcentrums fina garn Linea, och tänkte att kanske vill någon hänga på?

Jag kommer att visa hur jag gör, steg för steg i text och bilder, här i Massor av Garns fina blogg.
Garnet jag ska sticka i är Linea från Ullcentrum som Massor av Garn har i flera vackra färger, du hittar det här. Linea består av 3 trådar lin och 1 tråd bomull och det är ett av mina favoritgarner. Jag har tidigare stickat två tröjor och en poncho i det, plagg jag älskar och använder ofta sommartid.

turkoslinea

Du kan välja vilket garn du vill, det här sättet att sticka på utgår från det garn du vill använda. Tunt eller tjockt, ull eller lin eller vad du vill, och så stickor som du tycker passar till garnet du valt.

Jag älskar att sticka plagg uppifrån och ner för då kan man hela tiden anpassa plagget efter sin kropp och man kan prova allt eftersom och se hur det blir.

Första delen kommer på tisdag, då förklarar jag hur du räknar ut hur många maskor du ska lägga upp m.m. Du kan börja redan nu med att fundera på vilket garn du vill sticka i.

Vi ses!

ikalinea

/Ulrika
sticklingen.se

 

1 tanke kring ”Sticka en tröja uppifrån och ner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *